Röntgen avklarad

2 februari, 2021 22 Av Ingela Fohlin

Fy, idag va det en hemskt dag. Bad -Lena och jag började dagen med en frukost. Vi pratade och åt frukost och hade det mysigt i bilen till linköping. ❤️ Jag tänkte att det skulle gå bra ändå, men det va ärligt talat skitjobbigt. Det va så jobbigt att komma till Linköping igen. Jag har ju inte varit där sen med Robin. Det blev så mycket minne och så smärtsamt så jag grät flera gånger 😢.

Dagen började med att jag fick ett radioaktivt ämne insprutat i kroppen 😱 känns ju sådär då men jag har ju inget val… jag glömde ta med mig något lugnande så jag frågade om jag kunde få det inför röntgen så jag fick en stesolid som jag kunde ta innan. Sen hade vi ett par timmar innan röntgen som det gjorde i två omgångar, det är för att det radioaktiva ämnet ska åka ut i hela kroppen ordentligt. Vi bestämde oss för att åka till Ikano huset. Vi hade en mysig tid där, ❤️ vi drack latte och gick omkring och strosade bara i butikerna.

Sen åkte vi tillbaka till sjukhuset och när vi kom in på sjukhuset igen tänkte jag för mycket på Robin och allt som hänt och händer. Det va jätte jobbigt och jag kunde inte hålla tårarna borta. Det va ärligt talat skitjobbigt… Det va tur att Lena va med och stöttade mig ❤️

Tabletten kände jag inget av så jag tog två attarax också. Röntgen gick inget vidare heller direkt, när jag väl låg på britsen så började de att spänna fast mina armar och fötterna för att jag skulle ligga helt still. Det gick bra men sen när röntgen satte igång och rören åkte ner över mitt huvud och jag kände att jag inte kunde komma loss fick jag panik. De låg så nära så jag kände rören i ansiktet, då fick jag en panikångest attack och började sedan hyperventilera, så det gick sådär. Det avbröt och drog ut mig och knäppte loss mig och så låg jag där en stund och bara hyperventilerade…. Tillslut när jag lugnat ner mig började vi om, jag tog två attarax till innan. Vi fick strunta i huvudet så det blev bara från axlarna och ner till låren och då gjorde de på samma sätt. Det gick bättre när Lena kunde stå bredvid och en sköterska stod också där och de pratade om allt möjligt för att avleda mig. ❤️ Då gick bättre. Lena tog kort precis när röntgen började så ni ser hur nära rören ligger mitt huvudet. Jag hann bara åka in 😢

Känns ju inget vidare att de inte kunde röntgen på hela kroppen, men det är inget att göra åt nu. Nu är det bara att vänta och se vad svaren visar 😱 jag va helt slut när jag kom hem. Det tog nästan precis 5 timmar.

Kram till er alla ❤️