Reflektion

13 november, 2022 8 Av Ingela Fohlin

Nu har vi varit hemma i två veckor och jag känner att jag mår bättre nu än när vi åkte.  🙏 Innan  vi åkte fick jag ju ett ordentligt bakslag efter att jag åkkte till jobbet och hälsat på, dels så låg jag ju på golvet och hyperventilerade men sen blev jag ju dålig i flera dagar efteråt och va ärligt talat lite nervös för om jag verkligen skulle klara av att åka iväg med husbilen. Första dagar eller nästan 1 1/2 vecka mådde jag lite som hemma men sen kände att jag blev bättre och bättre. Jag orkade vara uppe mer och återhämtningen va inte lika lång. Sen kognitivt är det långt kvar men ser går åt rätt håll.  Jag har ju fått prioritera vad jag ville vara med på, men jag klarade av att vara uppe flera timmar om dagen och vi kunde se mycket fina platser 🙏 Sen kunde ju Stefan och Hampus se sig om och jag kunde ligga i husbilen eller utanför. Men det har varit skönt.  Jag fick bara acceptera att det va så tror jag. I början ville jag klara av att göra så mycket men sen blev jag mer tacksam över att jag klarade att vara med de timmarna om dagen som jag orkade och vi va i värmen och solen hela tiden utan några som helst krav. Det va så skönt och välbehövligt att bara släppa alla måsten.
Vi bestämde från början att vi inte skulle ha några bestämda mål förutom att vi skulle åka till Spanien och bara va och ta dagen som den kom och det har vi verkligen gjort. Vi har tagit det lugnt och så underbart skönt. 🙏 Vi har haft sol och varmt alla dagar, helt underbart 25-30 grader. ☀️☀️ det regnade bara de gånger när vi åkte med husbilen.

Det jag har märkt och vet nu är att jag blir dålig av när jag anstränger mig. Så går jag i en backe och eller som igår när rullade en spånbal genom trädgården och tog i, det klarar jag inte av och inte med för mycket intryck.  Igår kunde jag bara ute i två timmar men det va för att jag ansträngde mig, sen låg jag i soffan men återhämtningen blev bara en dag 🙏 Men det vill jag säga och jag är så tacksam över att jag mår bättre, jag klarar att vara uppe mycket längre än innan vi åker iväg så vi gjorde rätt som åkte iväg 🙏❤️. En underbar resa med så mycket fina minnen.

Igår när vi höll på ute i trädgården så tog vi en paus med en god latte i solen och det va den 12 november och jag satt med bara ett linne i solen☀️. Jag såg i en kruka vid hönshuset att det kommit upp nya tagetes blommor från frön på nytt, nu i november.

Idag har vi fått ordning på vår golvvärme eller Stefan rättare sagt 😊 det känns skönt att den är fixad ifall kylan kommer snart.

Nu ligger vi i sängen. Jag mår bäst när jag lägger mig vid samma tid ungefär på kvällen. Min kropp har fått ett stort behov av rutiner märker jag. Jag behöver lägga mig runt 21-21.30 sen kan jag vara uppe länge men jag känner att jag mår sämre då. Sen ligger jag i sängen och ser på serier till runt 22-22,30. Jag behöver mer sömn en innan jag blev sjuk, runt 10 timmar för att må bra . Förut va jag upp sent på kvällarna men nu lägger vi oss samtidigt 😊

Jag har varit på postcovid mottagningen förra veckan och träffat arbetsterapeuten och nästa vecka ska jag dit för att träffa fysioterapeut för att utreda varför jag inte kan anstränga mig och hur vi ska gå vidare och vad jag kan göra för att bli bättre.

Kram till er alla ❤️