Postcovid mottagning

23 mars, 2022 10 Av Ingela Fohlin

Idag va jag ju inne på rehab mottagningen/ postcovid mottagningen och träffade en arbetsterapeut och en fysioterapeut. Det kändes bra ändå efteråt. Nu vet jag att det är fler som mår som jag just när jag  hyperventilerar och har frossa och jäspar när jag änstränger mig för mycket.

De började med att ställa massor av frågor efter att jag fyllt i en blankett på två sidor med frågor. Jag gjorde ett andnings test som såg  bra ut ändå.  Sen skulle jag göra ett fys-test som innebar att jag skulle gå så långt/snabbt  jag kunde på 6 minuter i deras långa korridor med en mätare på mig . Så jag började gå snabbt och det kändes bra tills jag har gått knappt 3 min då började jag må jätte dåligt, benen orkade inte hålla upp mig och jag blev sådär sjuk som jag känner mig att kroppen bara lägger av så jag försökte sätta mig men det hjälpte inte utan blev liggandes på golvet snabbt och låg där och hyperventilerade. Av 3 minuter 😱 helt galet

De sa efteråt att det va bra ändå att de fick se hur jag blir sa de.

Det va väldigt vanligt som jag blir  sa de, just bland kvinnor mellan 40-60 som har postcovid. Just att man blir så förlamande trött så snabbt som jag blir och att man börjar hyperventilera, jäspar sjukt mycket och får frossa om man överanstänger sig lite.

Precis som för mig, så de sa att jag har alla typiska symtom för postcovid och ska behandlas som det. Sen sa de att de visst kunde va en blandning av trötthetssyndrom efter matförgiftning och en utmattningen. Men symptomen jag har när jag hyperventilerar, frossa och jäspningarna  som jag gör va typiskt postcovid. Jag tycker att det känns bra ändå för då vet jag ändå varför det blir så. Jag ska fortsätta att träffa arbets terapeuten men inte fysio terapeuten för hon sa att det va för tidigt för mig. För jag ska inte anstränga mig alls just nu. Jag ska lära mig andas på ett annat sätt. Och fortsätta med andningsövningar hemma och yoga.

I morgon ska min älskade syster ❤️ till kirurgen för att få mer klara besked och få information om operationen nästa torsdag. Jag tror jag skrev fel i förra inlägget att det va nästa torsdag hon skulle prata med kirurgen men det är i morgon. Det känns fortfarande så overkligt allt.

Kram till er alla ❤️