Onkologen ringde i eftermiddag

8 juni, 2022 13 Av Ingela Fohlin

Det känns sådär just nu…. Känner mig väldigt låg. Onkologen ringde på eftermiddagen och sa att han tagit upp mina plåtar igen på ronden för han tyckte att det va oroväckande. Jag har 10 stycken troligvis metastaser. När vi där första gången sa några stycken och Stefan tyckte han sa två, men nu är det 10.. Han ville att patologen, röntgen läkarna, lungläkarna och kirurgerna skulle vara med för att se om de kunde gå in och ta prover i lungorna. Men det gick inte för de sitter så illa till så det går inte och de skulle  då vara tvungna att öppna upp hela bröstkorgen och det vill de inte göra för att de är för små ännu och det blir för stort ingrepp. De måste skjuta upp röntgen till vecka 28 för de markeringar som är måste bli större för att det skulle vara värt att öppna upp bröstkorgen för att patologen skulle kunna ta proverna så nu är det några veckors väntan till….

I förmiddags kändes det bra för jag va på läkarbesök idag om min utmattning / postcovid. Jag sa att jag mår bättre nu och att det känns som att det går åt rätt håll. Hon trodde att jag kommit längre i utredningen om postcovid. Hon trodde att jag redan va med i ett program för postcovid som hon ville att jag skulle vara med i. Men det har ju inte gått med alla avbokningar 😨. Jag ska dit i morgon eftermiddag på postcovid mottagningen så vi får se hur det går. I vilket fall som helst så frågade jag om hon trodde att det skulle gå att börja försiktigt att jobba till hösten. Det trodde hon om sommaren är bra och jag blir bättre 😊👍🙏 men mycket försiktigt sa hon. Jag är långt ifrån bra ännu så jag inte tar ut för mycket nu.  Jag har väldigt lågt blodtryck och hon tog en massa prover så hon skulle ringa nästa vecka om proverna fick jag besked om. Det va bra om jag kunde ta mer och mer små promenader sa hon. Jag berättade att jag gått lite nu två gånger. Så nu får jag försöka att gå lite med Stefan som sällskap 😊 jag är väl helt utan muskler. Det är ju inte klokt… Jag har legat sen 6 augusti då jag fick matförgiftningen. Men jag ska ta det försiktigt nu och vila mycket så jag inte får något bakslag.

Efter läkarbesöket åkte jag och träffade några  elever och mentorer för det hade en avslutningsträff och jag blev så glad att de ringde till mig och frågade om jag ville komma så jag åkte dit en liten stund och träffade dem ner i Arkösund. 🥰

Marita tog andra omgången med cellgifter igår och det gick bra ändå 🙏 hon kom ut med mamma idag för att få sällskap ifall hon skulle bli lika dålig som hon blev förra omgången.  Hon va trött idag men okej ändå ❤️
Kram till er alla ❤️