Nätet och Döden

31 januari, 2019 0 Av Ingela Fohlin

Ibland är det inte så bra med att läsa på nätet om trippel negativ iallafall inte för mig och ändå gör jag det ibland. Tycker att det är skitjobbigt ärligt. Jag blir bara så ledsen och får ångest och ser och känner att döden bara står där och väntar på mig och inget kan jag göra, jag kommer bara närmare. Jag har mått så bra trots allt i flera dagar nu, känt sån livsglädje. Konstigt egentligen när jag väntar på besked om jag har fler metastaser efter PET röntgen jag gjorde då de hittade två nya i lymfkörtlarna den 2 januari när jag gjorde ultraljudet. Jag var inne på nätet och sökte efter Tomas Hellberg som jag fick tips om att söka upp efter att ha varit i hälsokostbutiken idag. Det enda som jag ser är att det är en sån aggressiv, snabbväxande och svårbehandlad bröstcancer jag har, varför jag….. Karolinska Institutet tillsammans med USA hade publicerat i tidskriften Cell en ny forskning där det visar att trippel negativ cancern har resistenta tumörceller redan före cellgiftsbehandlingen. Så här står det: – Svårbehandlad och aggressiv så kallad trippelnegativ bröstcancer har resistens mot cellgifter redan innan cellgiftsbehandlingen påbörjats. Mmm känns ju bra. Hela tiden försöker jag att vara positiv men så kommer något sånt här som jag läser eller hör och så finns döden så nära igen. Jag ska inte dö, jag vill inte dö…… men det är hemskt att leva med dödsångesten helst på natten. Det känns som om jag inte kommer att vinna den här kampen hur mycket jag än kämpar.