Nästan en vecka sedan

Nästan en vecka sedan

13 december, 2021 12 Av Ingela Fohlin

Oj, det är nästan en veckan sedan jag skrev sist. Det gick inget bra efter att jag skrivit till er så jag kände mig lite misslyckad och besviken på att mig själv. För på tisdagen så tyckte jag ju att jag hade lite koll nu på min kropp och vad jag orkar. Men så gjorde jag för mycket i onsdags. Jag va på rehabilitering på vårdcentralen sen åkte jag in till en butik och bara köpte en sak. Sen åkte jag hem och la mig ett par timmar och när Stefan kom hem sen på eftermiddag så kände jag mig pigg ändå och han frågade om vi skulle åka ner till Arkösund och ta en fika bara hos några vänner. Vi va bara där cirka  1-1/2 timme men det räckte för att jag inte skulle orka något på torsdagen eller fredagen. Låg hela dagarna 😳 kunde inte åka och hälsa på mer på skolan.

Ja, så är det. Jag ska inte göra det jag älskar att göra som jag mår bra av som att jobba, vara social, träffa vänner, bjuda hem på middag, gå i butiker, jag älskar att kolla på kläder och på allt möjligt.

Men, Jag ska göra det jag inte mår bra av som att bara ligga i soffan och inte göra något för att min kropp inte orkar mer.

Jag vet ju ungefär vad jag orkar men så hoppas jag ju varje gång att jo, jag kanske klarar att göra det ändå, lite mer.. Det är jävligt frustrerande. Det är inte konstigt att man blir deprimerad av att vara utmattad.
Jag känner att jag inte heller vill prata om det så mycket för det är så många som inte förstår hur det verkligen är, hur trött och så dåligt jag mår. Jag ser kanske pigg ut just då men sen att jag mår så dåligt sedan eller dagen efter om jag gjort för mycket.  Som till exempel, så är det väldigt ansträngande att laga mat. Känns ju helt galet men så är det. Har jag inte gjort mycket på dan så går det okej. Jag förstår att ingen säger något för att vara elak det är bara det att om andra säger att de också blir trötta oftast av att laga mat efter en hel dag på jobbet så förstår jag det. Jag kunde också bli så också förut. Men inte så som jag blir nu. Att jag måste avbryta matlagningen för att lägga mig eller att jag blir liggandes dagen efter för att jag gjort för mycket dagen innan. Och då kan det vara att jag gjort för mycket ansträngande hemma som att städa, plocka undan. Och det är ju annars helt normalt som man bara gör,  Alltid. Jag blir ju trött av att bara hälsa på på jobbet 1-2 timmar och inte ens varje dag.  Jag  orkar bara sitta på en stol i max 1-2 timmar Jag  förstår att det är svårt att förstå och helst också om jag ser pigg ut.  Men det blir jobbigt psykiskt för jag vill ju inte va så här och jag vill jobba.. Jag orkar inte ens ta hand om hemmet..  Går jag ut och bara klyver lite ved som jag ändå tycker är avkopplande för huvudet så går det bara en stund, sen måste jag vila. Jag kan göra några få saker om dagen.
Nog om det nu har jag gnällt färdigt 😊

Nu är det måndag och jag har ätit frukost och nu ska jag fixa ordning mig för att åka och hälsa på på skolan. I lördags fyllde mamma år så vi va inne och firade henne en stund på eftermiddagen. Då blev hon glad ❤️

Våra ankor och hönor levererar ett varsitt ägg varje dag. 👍 Så tre ankägg och två höns ägg oftast varje dag 😊 det är så söta och det är så roligt.  Hönorna och tuppen gick in hos oss i fredags när jag hade dörren öppen.😊 det va första gången de va inne i huset.
Ska ta mig en promenad sedan måste försöka att få lite motion också. 😊
Det är lite halvtråkigt väder ute bara.

Kram till er alla ❤️