Mink som gick till attack đŸ˜±

18 oktober, 2021 6 Av Ingela Fohlin

PÄ eftermiddagen idag sÄ skÀllde hundarna till och jag tittar ut genom fönstret pÄ tomten och ser att en av ankorna ligger sÄ konstigt och att flera skator satt bredvid. DÄ förstod jag att det va nÄgot  fel nÀr skatorna satt sÄ nÀra sÄ jag springer snabbt ut och möts av en mink som hÄller ett fast grepp om ankans nacke i munnen. Det rinner blod frÄn ankans hals och minken har blod överallt.

Jag försöker skrĂ€mma bort den. Men den vĂ€grar slĂ€ppa taget om ankans hals och jag försöker sparka bort den. DĂ„ slĂ€pper den men gĂ„r till attack mot mig istĂ€llet. Chockad över att den attackerar mig försöker jag att sparka mot den samtidigt som den försöker komma fram mot mina ben. Jag ser en soppkvast och fĂ„r tag i den samtidigt som den springer efter mig. Jag försökte att trĂ€ffa den utan resultat och sen fĂ„r den  syn ankorna igen och försöker springa mot dem. Helt galet va hela situationen. Den stackars ankan försökte fly vinglade och blödande frĂ„n nacke och hals och helt skrĂ€ckslagen. Den sĂ„g ut som ett halvt S hans hals 😱 Det va sĂ„ hemskt allt. 😱 att se honom sĂ„.

Jag försökte hÄlla koll pÄ var den jÀkla minken va samtidigt som jag försökte fÄ in dem i deras hus. Minken va inte ett dugg rÀdd för mig alls . Jag fick som tur va tag pÄ en jÀtte snÀll granne som kom sÄ fort han kunde och skulle hjÀlpa mig att ha ihjÀl minken. Men den visade sig förstÄs inte efter att han kommit. Precis innan höll den pÄ att springa omkring pÄ tomten. Vi gick och letade men hittade den inte. Vi undersökte ankan och tvÀttade av blodet frÄn halsen. Vi bestÀmde att vi avvaktar med att avliva den tills i morgon. Det va inget ben  av som det sÄg ut och sÄret vet vi inte riktigt. Vi bestÀmde iallfall för att avvakta. Den la sig i badet chockad först. Sen fick jag in dem i deras hus. EfterÄt gick jag in helt slut och la mig i soffan för att strax efter höra vÀrldens liv under huset. Hundarna blev helt tokiga. DÄ sprang vÀl den jÀkla minken in under huset och sÀkert jagade nÄgon mus eller nÄgot. Jag önskar att jag kunde hantera ett vapen och ha licens och kunnat skjuta den jÀkeln för och dÄ. Nu tycker jag inte minkar Àr söta smÄ djur lÀngre. Den sÄg helt galen ut. Blodig och helt vild.

Jag vet ju att vi bor pĂ„ landet och de Ă€r klart att det hĂ€nder men det Ă€r jobbigt och hemskt nĂ€r det gör det iallafall 😱

Det va jĂ€kla tur att jag stĂ€ngde dörren nĂ€r jag sprang ut… TĂ€nk om Balder och Elton sprungit ut. Jag vill inte ens tĂ€nka pĂ„ vad som kunnat hĂ€nt.

Stefan och Hampus har suttit pÄ vakt hela kvÀllen utan resultat. SÄ den finns kvar och kommer att ÄtervÀnda. IkvÀll gick jag ut med hundarna i koppel.

Vi fĂ„r se hur den lilla ankan mĂ„r i morgon. Hade vi sett att den va för skadad hade vi givetvis avlivat den. Hoppas bara att den klarar sig. Den mĂ„ste göra det ❀

Minken kan ju sÀkert komma in i hönshuset om den vill. SÄ vi kanske inte har nÄgra levande i morgon. Vill inte ens tÀnka pÄ det. Jag kommer inte att kunna sova sÄ bra inatt tror jag. Kommer att lyssna efter ljud.

Det va en otĂ€ck upplevelse đŸ˜±

Jag Ă€r sĂ„ tacksam över att vĂ„r vĂ€n kom sĂ„ fort och hjĂ€lpte mig. ❀ Även om vi inte fick  tag pĂ„ minken.

Kram och godnatt till er alla ❀