Hur stor är sannolikheten 😱

21 mars, 2022 22 Av Ingela Fohlin

Nu är det nästan en vecka sedan jag skrev till er.  Det osannolika har hänt. 😢 Marita har som det ser ut nu, Äggstocks cancer. Känns helt ofattbart. Hur kan det ens hända. Vad är sannolikheten att det ska hända en gång till i vår familj. Räcker det inte…. Hon fick besked förra veckan. Hon kände en knöl vid livmodern, en stor och så sökte hon hjälp och gjorde en undersökning som skickade vidare. Och som det ser ut nu, efter att hon förra fredagen gjorde en skrapning och prover togs så har hon en tumör som är 13×8 så den är ju jätte stor. Den täcker hela livmodern sa de och blod proverna visade på äggstockscancer 😢

Förstår inte hur det här ens kan hända. Räcker det inte med att jag har cancer och att Robin dog i det och vår pappa dog i det. Jag hatar den jäkla cancern 😡😢 Jag vill inte att hon ska behöva gå igenom det här. Varför??
Vi har gjort det så länge nu. Det är så fruktansvärt så det finns inte ord till det. Förra veckan så gjorde hon en  både DT och en MR röntgen så nu är det bara att vänta. Den hemska hemska väntan. Psykisk misshandel är det. 😢 Man röntgar armar och ben om man tror att man har brutit dem samma dag och man inväntar svar när man är där och får svar med samma dag. Men om man har en tumör som växer och som läkarna tror är cancer tumörer så ska man först vänta på att få tid till röntgen sen kommer den fruktansvärda väntan i en till två veckor ibland tre. Kommer jag att få leva lite till… Har det spridit sig i kroppen… Alla tankar och dödsångest som kommer krypande för varje sekund, varje minut, som finns där hela tiden är så hemsk, så hemsk. Ingen ska behöva uppleva det.

Samtidigt som man vill få ett svar så är man så samtidigt så fruktansvärd rädd för svaret. Klumpen i magen försvinner inte.
Så nu väntar vi…. ❤️ min älskade syster jag önskar av hela mitt hjärta att hon skulle slippa gå igenom det här. Det räcker med att hon gått igenom allting med Robin och min cancer.
Jag har inte skrivit till er om det förrän nu för beskedet behövde landa hos oss och om hon ville berätta för andra eller inte. Så vi pratade också om att jag kan skriva till er om det som hänt. Det vi hoppas på nu är att det inte har spridit sig någonstans… Eftersom den är så stor. De säger att det är en tyst cancer för man upptäcker den oftast inte i så tidigt skede för symtomen är så diffusa. Cirka  700 om året ungefär i Sverige får äggstockscancer.  Vet inte varför det här händer oss för…  Det kan inte bara vara slumpen… Förstår inte hur det är möjligt. Vi har lidit nog tycker jag. 😢

Kram till er alla ❤️