Hos onkologen igår

30 juli, 2022 2 Av Ingela Fohlin

Igår åkte jag till min onkolog. Han ville att jag skulle komma ändå och undersöka mig och lyssna på lungorna eftersom att de alla trodde det va metastaser. Jag fattade först att lungläkarna trodde att det kunde vara efter covid men han sa att de hade pratat om att det var stark misstanke om metastaser och då är det cancer sa han. Om de skulle vara osäkra säger de misstanke men nu va de säkra så därför ville han undersöka mig också. Han hade sökt upp sina kollegor en gång till med plåtarna för att verkligen konstatera att allt va borta. Han va tvungen att dubbelkolla för han tyckte att det va märkligt att de va borta.

Han är så bra min onkolog men så berättade han att han ska sluta. 😢 Jag sa till honom att jag aldrig haft en så bra läkare som honom. Han är så otroligt omtänksam och gör allt för mig. Bara att han ringde med en gång om röntgensvaren, tänk om han väntat tills igår. Vi har ju mått jätte dåligt i flera veckor. Så ledsamt att han ska sluta.

Jag tänkte att jag skulle klara av att åka dit själv igår eftersom det ändå va ett positivt svar. Men ibland känns det som jag aldrig lär mig. Jag vet ju att jag tycker att det är jätte jobbigt emetionnellt att bara vara där.  Så när jag satt i bilen på väg till Linköping började tårarna att rinna. Det blev så jobbigt, alla känslor bara kom över mig och jag bara grät… Pratade med Marita på telefon så hon kom till mig när jag va klar precis och vi fikade och åt lunch där. ❤️ Det väcker så mycket känslor så fort jag närmar mig sjukhuset och bara att gå i gångarna där. Alla känslor med mig och med Robin, jag vill bara inte vara där. Så Jag blev så glad att Marita kom ändå ❤️

Dum som jag va och aldrig lär mig åkte jag och handlade efteråt så igår eftermiddag / kväll mådde jag skit och idag med.  Så nu ligger jag inne i soffan. Hade tänkt legat ute i solen lite idag men får skylla mig själv 🙃😨

Vi har fått kycklingar igår och förgår i äggkläcknings maskinen och igår försökte jag rädda en liten kyckling men den överlevde inte. Jag höll den bara i min famn i soffan igår men den klarade sig inte.

Men jag får vara glad åt de som lever 🙏 för det blev 15 stycken tror jag.


Jag sov själv hemma igår, Stefan och Hampus är på skjutbanan hela helgen och hjälper till med en tävling som är både idag och i morgon.
Tanken är att jag ska åka dit i eftermiddag en stund om jag orkar för de kommer att ligga kvar tills i morgon.