En ledig dag i Berlin

8 maj, 2019 0 Av Ingela Fohlin

En ledig dag i Berlin
Tisdag och kliniken var stängd och det gjorde faktiskt ingenting.
Vi åt upp nötterna och chipspåsen vi hade köpt i spritbutiken kvällen före. Vi orkade ärligt inte gå ut. Så på morgonen därpå drömde vi om en svensk hotellfrukost för vi var så hungriga. Det gick snabbt över när vi kom ner till frukosten som bestod av gårdagens bröd, sockrade flingor, skuren yoghurt, Lidl-juice och halvruttna ananas ringar.
Ärligt så avtog vår aptit avsevärt eller så är vi helt enkelt bara galet bortskämda med färsk god mat.
Kaffet var dock helt okej 👌😉
Med en dag ledigt i Berlin tyckte Dr Kalden att det var en perfekt dag att börja motionera på och se oss om i deras vackra stad. Jag var så trött, men tänkte jag får offra mig för behandlingens skull och för Malins skull.
Vi får väl göra Berlin då, tänkte jag enda tills Malin sa i hissen upp till hotellrummet, -Ska vi se en serie på Netflix istället……
-jaaaa, sa jag utan att behöva tänka. Gud vad skönt att även hon hade känslan av vila i kroppen, mer än att motionera i den.
Malin hade fått ett tips från en väninnna som av ren slump hade sett en jättebra serier i 6 delar som tydligen hade varit något utöver det vanliga.
Så vi parkerade lap-toppen emellan oss i sängen och plöjde igen 5 avsnitt på raken, enda tills vi förstod att det inte var hälsosamt att ligga på ett hotell rum i Berlin hela dagen och titta på serier.
Vi tog tag i saken och klädde oss varmt för temperaturen var blåsigt och kallt. Bara mössorna som saknades. Men vem visste att mössan skulle vara behövlig i maj i Tyskland. Vi läste på hotellets hemsidan, att det skulle vara en shopping-gata bara 800 m från hotellet. Malin tog upp gps-en och såg att det skulle ta 25 minuter. Ingen av oss reflekterade just då att det tar faktiskt inte tar 25 min att gå 800 m även om man drar benen efter sig.
Så hon måste ha slagit in fel gata. Men eftersom ingen av oss kopplade att det var fel gick vi gladeligen gata upp och gata ner med en varsin kaffe i handen.
Livet var på topp och vi hittade syren-träd som blommade, så vi gick helt enkelt in och stal några blomklasar och kände oss som tjuren Ferdinand båda två.
Så att vi gick fel, det bekom oss inte eftersom vi var så glada av syren-doften
Men när doften från syrenerna började avta så kom Malin på att vi borde ha gått 800 m ca 20 gånger nu 🤔🤔
Och inga shopping affärer syntes till heller, och vi kom på att vi nog gått till fel gata.
Jätte bra tänkte vi och blev ännu gladare, eftersom vi skulle ju motionera på recept 😀😀👏👏👏
Så vi vände om och korsade t o m Dr Kaldens klinik, så vi hade gått väldigt fel. Energin tog slut på oss båda två, så vi kom på dem smarta idén att det var nog dags att unna sig något.
Sagt och gjort, och 5 min senare satt vi i varsin stol på en thailändsk nagel-salong och gjorde fina stads-naglar ..
Helt i min smak och Malin var ju med mig för min skull så hon kände kompis-trycket och kände sitt kall och gjorde moderna hovslagar-naglar.
Resultat blev MVG och vi kom ut lite fattigare, lite gladare och med mera energi att kunna hitta till den där shopping-gatan.
Lite handlade vi som vi inte behövde och började fundera på sista avsnittet på serien. Vi diskuterade innerligt vem som låg bakom bomb-attackerna och längtade hem till lap-toppen och sängen..
Väl hemma så kissade jag på pH-stickan som visade att jag druckit lite vin 👏😊och tempen i baken att jag fortfarande levde.
Vi slängde oss i sängen och såg sista avsnittet och blev lite besvikna att serien var slut. Men vi hittade snabbt en ny, men bestämde oss för att äntligen hitta en internationella restaurang med många rätter och god mat.
Så på med kläderna och raka vägen till den där internationella restaurangen som vi spanat in tidigare under dagen.
Vi öppnade och steg in. Det kom fram en liten dam i 85 års åldern med svart skinn-kjol och sa något på tyska. Vi log och sa lite vacker på engelska om vi kunde få ett bord och ta del av menyn. Hon fattade ingenting och fortsatte på tyska. Då
fick Malin syn på menyn och tog ett ex och pekade på ett bord och gick dit och satte oss.
Vi tittade i menyn båda och sen på varandra och började as-garva…..
Vi fattade verklige noll…….
en tysk meny med konstig mat som hon inte serverades dessutom.
När det unga paret som satt en bit bort hörde att vi hade vissa språkförbistring kom dem till oss och hjälpte oss översätta de 3 rätter som fanns. Pasta med något konstigt jag inte förstod, pasta med grönsaker, och den 3:e med pesto. Det enda vi fattade.
Vi pekade åt damen på menyn, men eftersom hon glömt glasögonen så såg hon inte ens från 5 cm avstånd vad vi pekade på, så det unga paret fick rycka in igen och förklara för den pigga unga tanten i 85 årsåldern vad vi önskade äta.
Det kom ut två tallrikar med en fantastisk pasta och vi åt under tystnad och med stängd mun och njöt av varje tugga.
Vilken fantastisk god pasta 👏👏
Vi började bli trötta och bestämde oss för att betala och när hon skulle ge oss massa småmynt tillbaka bad vi henne behålla dem. Då fick vi inte gå förrän vi druckit hennes egentillverkade snaps. Vi fick ett varsit dricksglas med hemmagjorda dricka, hon sa – Schüssel och höjde glaset.
Vi gjorde det samma och svepte det.
Efter det berättade hon på tyska hur hon gjorde drycken
Tog fram en flaska 95% ren sprit, tog en mandarin och visade hur hon rev skalet från den och hällde ner det i spriten och så hörde vi Wasser. Då sa Malin. -Det betyder ju vatten. -Jaha, sa jag. – Hur vet du det??
Jo, jag har en tysk husbil, säger hon glatt och där jag fyller på vatten till den står det wasser 👍😁
Så nu kan vi 2 tyska ord iallafall.
Lite gladare steg vi ut från gummans restaurang och konstaterade att man borde bli lite mera internationell
Vi gick gatorna hem till hotellet och somnade ovaggade även denna kväll, dock lite senare än dagen före.
Så natten var äldre än ung, precis som vi 😍
På återseendeSkickat från min iPhone