Corona tomt i Linköping idag.

19 mars, 2020 8 Av Ingela Fohlin

Jäklar vad det va tomt på sjukhuset idag… Lite skrämmande faktiskt

Så här har det aldrig sett ut om det inte är på natten.

Det va lika tomt på dagvården. De sa att de bara tar in de som måste få behandling nu. Robins kompis Lisa va med idag och det gick bra. Han fick både intravenöst och intraventrikulärt och så fick han ta en massa prover. Nu är hans kärl så ärrade av alla stick så snart går det inte längre att ta i armen utan att han måste börja ta i portacarten, det vill han ju inte men sjuksköterskan sa att det snart inte går längre för han är så sönder stucken så kärlen är alldeles hårda av alla ärr. Lisa fick hjälpa lite att hålla och trycka efteråt för han blödde för mycket när Marie skulle ta blodtrycket.

Dagen gick bra men det tar tid ibland. 🙄 Vi kom fram till att vi varit borta lite över 6 timmar. Vi åkte 11,30 och kom hem 18,00 ungefär. Vi måste räkna med att det kan ta tid ibland av olika anledningar. Sen är det ju en bit att åka också, men det har gått bra och det gör ju ingenting heller för vi vet att det kan bli så ibland eller oftast 😉 Robins prover va nog också bra för annars brukar de ringa framåt kvällen om vi måste ändra på den omgången cellgifter han tar hemma.

Vi stannade till vid en djuraffär för lilla Fiona kräks så ofta hemma så nu köpte jag hundmat gör känsliga magar och en häftig matskål för hon inte ska äta så fort. För det gör ju att hon kräks också, hon är så glupsk och slänger i sig maten.

Först bara tittade hon på den. Men sen klurade hon ut hur hon skulle få i sig maten. Jag har aldrig sett en sån här matskål tidigare. Men den funkade bra. Man lägger maten i mitten så får hon dra ut den till sidorna med munnen eller tassarna..

Inatt sov jag så himla dåligt. Kändes som jag va vaken hela natten. Så jäkla jobbigt, jag tände nog tre fyra gånger och läste för att bli trött, sista gången runt fem. Jag va jätte trött i kroppen men inte i huvudet . Så jäkla jobbigt att ligga vaken hela natten. Bara vände och vred på mig. På natten kommer ju alla tankar också som är så jäkla jobbiga. Då är livet hemskt och jag tänker på allt som hänt oss och hur det ska bli framåt och jag får en stor klump i magen och ångesten tränger på.
När jag gick ner runt 8 i morse och gett upp om att sova och gick ner och satte mig i soffan med en kopp te så förstod jag varför jag inte sovit något. Min sömntablett låg kvar där som jag skulle tagit igår kväll 🤔🙃. Har känt mig som bakfull hela dagen eftersom jag varit så trött. Så nu borde jag nog somna gott förhoppningsvis 😊

Vilken härlig dag det va ute idag på tal om annat 😊 underbart ☀️ vår☀️ så skönt.

Kram till er ❤️