Besked

6 februari, 2019 0 Av Ingela Fohlin

Ja, nu bad jag sjuksköterskan och min onkolog att dra åt helskotta, ärligt, jag sa till henne att hon inte behöver ringa mig mer och så sa jag att jag verkligen önskade att de kunde få min diagnos, trippel negativ med metastaser bara för några månader för att de skulle kunna få känna lite empati, för att förstå vad jag går igenom, för det gör de verkligen inte.

Jag fick bra besked, men det känns inte så mycket bättre ändå, men det kanske kommer, det är ju det igentligen jättebra. Mina metastaser har försvunnit och jag har inga aktiva cancerceller i kroppen just nu. JAAAAA skulle jag skrika igentligen, jag vet.

Det som har varit som ni vet är att jag har ju väntat och väntat på att hon skulle ringa mig och ge mig en tid till min onkolog, när jag ringde veckan efter röntgen på måndagen så skulle hon sätta upp en tid, ringer igen dagen efter, då säger hon att hon har inte hunnit det, ringer på fredagen och då sa hon att hon fått besked men att hon inte ville säga något igentligen för det ska min onkolog göra, men jag sa att jag orkar inte vänta över helgen och förklarade igen hur jobbigt det är och frågade om hon bara kunde säga om jag har metastaser i några organ för det är det jag varit så orolig för och det kunde hon säga sa hon att jag inte hade iallfall. Hon sa då att onkologen ville visa bilderna för kollegorna innan hon pratade med mig om svaren. Ringde då idag igen och det va då jag blev arg på henne, dem. Hon hade inte läst min journal innna hon ringde upp mig så hon sa, ja, du gjorde ju en röntgen i november ja… Hmm, NAE, sa jag då, åh, jag har ju inte läst din journal än säger hon då, det kan ju vara bra att göra det innan hon ringer upp kanske, hon frågar igen om jag vill ha en tid till min onkolog eller om jag inte behöver det nu när hon har ringt. Jag sa att det kanske kan vara bra att jag får det så hon kan ge tydligare svar och för fortsatt planering så jag vet hur de tänker nu framåt sa jag igen. Ja, säger hon, det kommer ju inte att bli någon behandling just nu säger din onkolog, skulle jag hälsa, så då kanske det inte behövs…. Jag säger att jag har ju inte träffat någon läkare efter när jag va klar med strålningen ens och man brukar ju få träffa en läkare efter både strålning och röntgen. Ja, säger hon då, Jag ser att du har ju inte haft något uppföljningssamtal efter strålningen, det ska du ju ha. Mmmm, säger jag bara, jag har ju sagt hur många gånger som helst att jag vill träffa min onkolog eller bara en läkare, hur svårt kan det vara… Det var efter det som jag sa till dem att de inte behövde ringa mig igen och att jag önskade att de kunde få cancer under en tid bara för att kanske kunna förstå sen la jag på.

Blir så ledsen på dem, och jag sa verkligen det till henne, ja, jag förstår säger hon, ja, eller hur säger jag då……