Behandlingsplanen är nu klar och provsvaren klara

1 maj, 2020 0 Av Ingela Fohlin

Igår innan vi åkte hem fick vi besked om provsvaren gällande om han hade vitaminbrist eller inte och det hade han. Han hade brist av folsyra och lite brist på B12, har man brist på B12 och folsyra så kan det ge såna symptom som Robin har haft såsom balans svårigheter och domningar så nu ska vi prova det här och se vad som händer och vad det blir för effektivt. Vi får hoppas på det. Så 8 tabletter on dagen i 14 dagar först sen provtagning för ser de hur värdena är. plus kortison tabletterna och all annan medicin han tar 😱 Vi fortsätter med kortison behandlingen nu i morgon också sen får han ta höga doser hemma men i tablettform ett par veckor, eller rättare sagt över sommaren som det ser ut nu men i nedtrappning. Biverkningarna av kortisonet får vi ta när de kommer.

Vi fick också svar från testerna han gjorde gällande hans nervfunktioner och den läkaren menade att det verkar som det skulle kunna vara en inflammation. Myelit i ryggmärgen sa han att det hette vilket innebär en inflammation i ryggmärgen. Det kan vara en direkt följd av en infektion berättade han. Så då gör vi rätt sa han till oss nu. Då fortsätter vi som planerat. En dag till med kortison intravenöst sen en dag hemma och tillbaka måndag och tisdag för immunoglobedin behandlingen.

Efter detta tar de en ny MR röntgen för att se hur bilderna ser ut, om han svarat på den här behandling och sen om det går att sätta in cellgifterna igen som han får i huvudet. Men det blir inte nu på flera veckor och allt hänger också på hur han svarar på det han får nu. Robins läkare sa också att det sätter allt det här för att vi inte har tid att prova en sak i taget. Enda nackdelen är att om det fungerar så vet vi inte riktigt vad eller vilket av det han får ni som hjälpt i såfall. Men det spelar ju ingen roll huvudsaken är att det fungerar. Det är ju som allt alternativ vi tar. Vi vet ju inte vilket som hjälper utan bara att det gör det.
Vi som hade pratat med våra personliga rådgivare som är så duktiga på att läsa in sig på allt vi behöver om att börja med B12 för att vi läst om att man ofta har brist på det men vi har inte börjat ännu. Men nu så. 👍