Behandlingsplan

29 april, 2020 6 Av Ingela Fohlin

Igår när vi träffade Robins läkare bestämde han sig för en behandlingsplan efter att ha rådfrågat flera kollegor i landet. De fortsätter på linjen att det kan vara en inflammation eller ett virus eftersom han svarat så bra på kortisonet som han får hemma nu. För han har mått mycket bättre både i söndags och i måndags. Balansen har varit dålig men ändå bättre . Så tanken är nu att vi ska åka till Linköping torsdag, fredag och lördag för att han ska få höga doser med kortison intravenöst. Sen på måndag och tisdag ska han få en behandling som ska hjälpa kroppen med hans immunförsvar som heter immunoglobulin, det ska han få intravenöst. Efter att ha läst om det och han förklarade lite om Robins immunfunktion så kan Robins immunsystemets T-celler ha en nedsatt funktion. Det kan leda till fler och svårare symtom eftersom T-cellerna har många olika uppgifter. De försvarar kroppen mot virus- och svampinfektioner och är viktiga för att motverka tumörer. T-cellerna reglerar även immunsystemet genom att aktivera och avaktivera olika delar av systemet. Om regleringen inte fungerar finns bland annat risk för autoimmuna sjukdomar.

Därför ska de nu prova att ge honom det intravenöst väldigt lite i taget under övervakning och under hela måndagen och tisdagen. Det kan bli stora biverkningar om han får det för snabbt så därför gör de det långsamt ock under övervakning. Hoppas nu att det hjälper.

Det är ju inte så bra att han inte får cellgifterna I huvudet som han skulle ha hela veckan men just nu har vi inget val, hans kropp klarar inte av att få så mycket gifter just nu. Men det känns ändå bra att vi har en plan. Robin är nöjd också men han är lite nervös eftersom han inte kan ta cellgifterna. Men han fick ändå den omgången han får varannan torsdag Igår ock så får han den han tar hemma i full dos.

Kram till er ❤️